Konserter

Repertoaret vår spenner over et vidt spekter, fra kirkemusikk til lett folkemusikk og viser, og fra eldre musikk til samtidsmusikk. Flere verk er blitt skrevet spesielt til Chorus, og/eller på bestilling fra koret.

2019

Førjulskonsert i Byåsen kirke med Byåsen sangkor

Søndag 10. desember var vi sammen med Byåsen sangkor for å gi publikum og oss selv en herlig førjulsstemning.

Hanne & Tre tenorer… og et stjerneskudd

Hanne Krogh og tre tenorer feiret 10-årsjubileum for den suksess- og tradisjonsrike julekonserten med Chorus og stjerneskuddet Anna-Lisa Kumoji.

Lina Sandell i ny drakt

“Ingen er så trygg i fare”. Lina Sandell i ny drakt med komposisjoner og arrangement av Petra Bjørkhaug og Odd Johan Overøye i Vår Frue kirke den 26. oktober kl. 18.00.

Medvirkende:
– Chorus
– Nidarosdomens jentekors aspiranter
– Petra Bjørkhaug (orgel/piano)
– Odd Johan Overøye (piano)
– Karoline Brevik (cello)
– Kristin Lundemo Overøye (sang)

Konferansier: Tor Singsaas og Kristin Lundemo Overøye.

Vårkonsert

En vårlig, musikalsk aften med mannskoret Olavs menn, Chorus, tenorsolist Harald Bjørkøy og pianist Eva Holm Foosnæs i Øysteinsalen den 14. mai kl. 20.00.

2018

Førjulstoner: Julekonsert med VIVA

Søndag 9. desember 2018 kl. 19.00 ble det nydelige førjulstoner da vi hadde konsert sammen med damekoret VIVA i Øysteinsalen i Erkebispegården.

Hanne Krogh: A Magical Moment

Hanne Krogh, Johnny Logan og Thomas Ruud skapte magiske øyeblikk sammen med oss på første julekonsert til Hannes juleturne i fullsatt Olavshallen søndag 25. november 2018.

Kortur til Tyskland med konserter i Bad Oldesloe og Hamburg

Chorus og musikerne John Pål Inderberg (saksofon) og Petra Bjørkhaug (orgel/klaver) dro til Hamburg-området og fremførte norsk musikk i Bad Oldesloe og Hamburg den 06. og 07. oktober. Vi sang stykker av Petra Bjørkhaugs tonesetting av Anders Arrebo og stykker av Trondheimskomponister Odd Johan Overøye og Frode Fjellheim, i tillegg til Grieg og norske folketoner samt at vi deltok i gudstjeneste i Domen i Ratzeburg.

Nidarosdomen: “Vi sjunge nu med glede”

Chorus, Nidarosdomens jentekor m.fl. fremførte Petra Bjørkhaugs tonesetting av Anders Arrebos Davidssalmene den 10. juni.

Duke Ellington – Utdrag fra Sacred Concerts

Chorus sang utdrag fra Duke Ellingtons “Sacred concerts” i Vår Frue kirke 26. april kl. 20.00.

CHORUS, dir.Randi Lundemo
Studenter fra jazzlinja på NTNU:
– Vilde Aakre Lie, vokal
– Håvard Aufles, piano
– Andreas Svabø, bass
– Åsmund Mattias Smidt, slagverk

Chorus har tidligere fremført Høybye/Pedersens Sacred concert-arrangement for storband, kor og solist sammen med Storyville storband i Moide domkirke i forbindelse med Molde internasjonale jazzfestival.

Denne gangen ønsket vi et samarbeid med unge og dynamiske musikere fra jazzlinja på NTNU, som kunne ivareta den improvisasjonsbaserte tradisjonen i denne musikken.

Koret sang Høybye/Pedersens arrangement med spennende og utfordrende harmonikk, og de unge og dyktige musikerne fikk gode muligheter til å boltre seg i lengre partier med improvisasjon.

Konserten ble støttet av Trondheim Kommune.

2017

Julekonsert og korkafè: Byåsen songlag, Tillerblæsen og Chorus

Byåsen sangkor arrangerte julekonsert 2017 i Byåsen kirke med Tillerblæsen og Chorus som gjester. Dørene ble åpnet tirsdag, 05. desember kl. 18.15 til korkafé, og konserten begynte kl. 19.00.

Vårkonsert med lave skuldre

Chorus inviterte til vårkonsert med lave skuldre der koret med musikere presenterer variert repertoar, både lokalt og internasjonalt søndag den 23. april kl. 14.00. Repertoaret spenner fra Tre små kinesere, via Ellingtons «Sacred concert» til Eric Whitacres vakre «Sleep». Trondheimskomponist Odd Johan Overøye bidro med flere komposisjoner og arrangementer på konserten.

Dirigent: Randi Flåøien Lundemo
Saxofon: Svein Tore Werstad
Piano: Eivind Rygh Seljebø

2016

Julekonsert med Viva og Chorus

Chorus og damekoret Viva gjennomførte en stemningsfull og hyggelig adventskonsert søndag 4.desember kl. 19.30 i Vår Frue kirke i Trondheim. Konserten hadde fått tittelen “Ventetid”.

I tillegg til at korene hadde sitt eget julerepertoar, hadde de invitert med seg Håkan Henriksen på bass og fortelleren Hege Merakerås. Håkan har sitt daglige virke i Trondheim Symfoniorkester. Han er en allsidig musiker som spiller med mange ensembler. Hege Merakerås lever av “Den gode historen” og har som jobb å bruke muntlig historiefortelling som uttrykksform.

Hanne Krogh og tenorer

For 8. gang stilte Chorus da Hanne, tenorer og trompetist besøkte Trondheim og Vår Frue kirke lørdag 26.11 kl. 18.30.

Johannes Brahms – Ein deutsches Requiem

Chorus, Byåsen sangkor og Kristiansund kammerkor har samarbeidet i år om å fremføre Johannes Brahms Ein Deutsches Requiem. Konsertene ble holdt på Sunndalsøra 8. oktober (Sunndal Kulturhus) og i London 22. oktober (Southwark Cathedral). Korene samarbeidet sist i 2013 da vi fremførte samme verk i Lademoen kirke i Trondheim og under KKKK-festivalen (Kristiansund kirkekunst- og kulturfestival) i Molde domkirke og Kirkelandet kirke i Kristiansund.

Brahms requiem ble ikke laget som sørgemusikk, men som trøst for de som lider i savnet av de døde. Dette vises allerede i valget av innledningstekst, “Salige er de som sørger”. Verket skiller seg således fra andre tradisjonelle requiem.

I London deltok korene også på gudstjeneste søndag 23. oktober i Methodist Central hall. Gudstjenesten ble etterfulgt av en liten konsert hvor korene opptrådt hver for seg med sitt eget repertoar. Chorus fremførte musikk av Trondheimskomponistene Kim André Arnesen, Petra Bjørkhaug, Frode Fjellheim og Odd Johan Overøye.

Hanne Krogh: Word of Music

Fulle hus, stormende jubel og fantastiske tilbakemeldinger, både fra publikum og presse, fulgte da showet “World of Music” hadde premiere sist sommer. I år har Hanne Krogh klart å samle stjernelaget med gullstrupen Helene Bøksle, souldronningen Marianne Antonsen og hennes internasjonale stjernetenorer for en aller siste turne.

Chorus var også med når denne unike samlingen artister kom til Olavshallen 4. mars.

2015

I denne søte juletid

Søndag 06.12 kl. 19.30 – Vår Frue kirke, Trondheim

Konserten hadde to avdelinger. I første avdeling presenterte Chorus kormusikk av komponister med sterk tilknytning til Trondheim:
– Kim André Arnesen
– Odd Johan Overøye
– Fredrik Sixteen (tidligere domkantor i Nidarosdomen)

Alle tre har de senere årene markert seg som dyktige korkomponister med bestillingverk og utgivelser både i inn- og utland. Denne avdelingen blir avsluttet med urfremføring av en komposisjon Chorus har fått skrevet av Kim André Arnesen: The Lamb (tekst William Blake).

I andre avdeling presenterte vi Arne Dagsviks kjente og kjære julekantate “I denne søte juletid” for kor, orkester og solister. Kantaten ble i sin tid skrevet for Chorus og urfremført i 1991, den gang med Harald Bjørkøy som dirigent. Han er denne gangen med som tenorsolist på kantaten.

Takk til Trondheim kommune for økonomisk støtte til konserten!

Hanne Krogh: O helga natt

Onsdag 25.11 kl. 18.30 – Vår Frue kirke, Trondheim

For sjette gang var Chorus med som lokalt kor når Hanne Krogh og tre tenorer kom til Vår Frue kirke.

Hjertemedisin – Trønderviser med langtidsvirkning

Lørdag 25. april inntok Chorus med musikere Theatercaféen på Trøndelag teater til en intim-forestilling med kjente og kjære trønder-sanger fra 1940-tallet og fram til i dag.

Musikken er skrevet/fremført av kjente artister som Otto Nielsen, Åge Aleksandersen, Knutsen & Ludvigsen og Tre Små Kinesere. Konserten var i kabaret-form, uhøytidelig og med “løs snipp”. Men selv om rammen var uhøytidelig, fremførte vi kor-arrangement av høy kvalitet, skrevet av bl.a. Odd Johan Overøye og Brynjar Sonstad. Odd Johan Overøye ledet også et lite tremanns-band vi hadde med oss for anledningen.

2014

Julekonsert i Byåsen kirke

Chorus deltok på Byåsen sangkor sin julekonsert i Byåsen kirke tirsdag 02.12 kl. 19.00. Det ble en fin årsavslutning med julestemning for oss.

Konserttur til Tyskland

10. – 13. oktober 2014 reiste vi til Nord-Tyskland hvor vi holdt to konserter i hhv. Jever og Horumersiel. Med oss hadde vi musikerne John Pål Inderberg (saksofon) og Petra Bjørkhaug (orgel/klaver).

Musikken vi presenterte på konsertene var i all hovedsak skrevet av de tre komponistene Petra Bjørkhaug, Odd Johan Overøye og Frode Fjellheim, alle tre bosatt i Trondheim. Vi valgte bevisst å presentere samtidsmusikk fra hjembyen vår i denne sammenhengen. I tillegg fremførte vi korklassikere av Grieg og Nystedt samt noe folkemusikk.

Sommerkonsert i Rådhussalen

Chorus laget en sommerkonsert med litt uhøytidelig og lett repertoar som passet en lys junikveld den 12.06 kl. 20.00.

Denne konserten var i likhet med konserten vi hadde i Vår Frue kirke 26.april, et ledd i forberedelsene til en konserttur til Tyskland i oktober-14, der vi skal presentere både et kirkelig og et verdslig repertoar.

I begge konsertprogrammene legger vi vekt på å presentere musikk av nålevende Trondheimskomponister.

I denne konserten gjelder det særlig Odd Johan Overøye. Vi vil synge både noen av hans komposisjoner for kor og hans arrangement av kjente Trondheimsviser som ble skrevet spesielt til 1000-årssjubileet i 1997.

I tillegg har vi med musikk av andre sentrale norske korkomponsiter – og arrangører, bl.a. Arne Dagsvik, som nettopp har mottatt Harstad kommunes kulturpris, bl.a. for sin store innsats nettopp som korkomponist/-arrangør. Noen svenske perler av Taube og Ferlin får vi også plass til. Vi markerer i tillegg Prøysen-jubileet ved å ha med noen mindre kjente Prøysensanger, og vi krydrer programmet med flere humoristiske Prøysen-tekster, bl.a. fra “Unger er rare”.

Som musikalsk akkompagnement bruker vi denne gangen egne krefter i koret på piano og gitar.

Konserten ble støttet av Trondheim Kommune.

Vårkonsert

Vårkonserten fant sted lørdag 26.04. kl.18.00 i Vår Frue kirke.

Vi hadde gleden av å musisere sammen med Jon Pål Inderberg og Petra Bjørkhaug.

2013

Folketoner i juletiden

For andre gang gjennomførte vi prosjektet “Folketoner i juletiden” med Sturla Eide (fele), Andreas Aase (gitar) og Petra Bjørkhaug (orgel), søndag 8. desember i Vår Frue kirke kl. 20.00.

Hanne Krogh og tre tenorer – og Chorus

Hanne Krogh og tre tenorer kom til Trondheim lørdag 23. november kl. 18.30.

Johannes Brahms: Ein deutsches Requiem

16. juni kl. 17.00 fremførte Byåsen Sangkor, Chorus og Kristiansund Kammerkor Ein deutsches Requiem av Johannes Brahms i Lademoen kirke.

Solister: Hilde Gjermundsen (sopran), Håvard Stensvold (bariton); Margaret Rensvik og Petra Bjørkhaug (piano).
Dirigent: Peder A. Rensvik

Konserten ble fremført med Kristiansund kammerorkester i Molde 14. september og i Kristiansund 15. september i forbindelse med kkkk-festivalen

2012

Folketoner i juletiden

Urframføring!

Chorus har som mål å fremføre ny musikk, og vi er stolte av framføringen av et helt nytt program med Folketoner i juletiden. Inspirert av det svenske konseptet “Jul i folkton”, fremførte Chorus kjente og ukjente norske julefolketoner 9. desember kl. 20.00 i Vår frue kirke – i velklingende samarbeid med Sturla Eide (fele), Andreas Aase (gitar) og Petra Bjørkhaug (orgel).

Hanne Krogh og Tre Tenorer (og Chorus)

Også i 2012 går Hanne Krogh og Tre Tenorer på juleturne, og Trondheimskonserten ble akkompagniert av Chorus. Konserten fant sted den 24.11. kl. 18:30 i Vår frue kirke med ekstra konsert kl. 21:00.

Høstkonsert på Inderøy

Chorus holdt høstkonsert i forbindelse med kortur til Inderøy. Konserten fant sted på lørdag, 29. september kl. 16.30 i Sakshaug kyrkje. Repertoaret bestod av musikk av Duke Ellington, Gabriel Faure, Javier Busto, Henning Sommerro og flere.

Sommerkonsert

Vår sommerkonsert fant sted torsdag 21. juni kl.20.00 i Vår Frue kirke.

Programmet var variert og bestod av musikk av Musikk av Faure, Ellington, Busto m. fl.

Vi hadde med oss:
– Damekoret Hedda, dir. Bjørn Sigurd Skjelbred
– Knut Størdal, piano
– Martin Smidt, slagverk
– Espen Meisfjord, bass

Tusen takk for at dere bidro til en fin og sommerlig konsert!

Konsert under korvake 2012: I Østen stiger solen opp

Chorus deltok på korvake 9.-10. mars 2012 “Damer i Domen – Herrer til Himmels”.

Til sammen var det 500 deltakere, det var masse fine konserter og workshop. Chorus virket med på konserten “I Østen stiger solen opp”, 10. mars kl. 14.30

2011

Hanne Krogh og Tre Tenorer

Juleturne 2011 med konsert i Vår Frue kirke 23.11.2011. En flott førjulskonsert som alltid.

Sacred Concert II

Under Moldejazz 17. juli 2011 deltok Chorus sammen med Storyville Storband med Duke Ellingtons “Sacred Concert II” i Molde domkirke.

Omtale i Trønderavisa etter kirkekonsert i Molde Domkirke i forbindelse med Moldejazz 2011:

Trondheimskoret Chorus imponerte med tette klanger og ultradynamikk sammen med Storyville Storband i Duke Ellingtons “Sacred Concert”. Den beste versjonen jeg noen gang har hørt. Et glimrende eksempel på bredden i festival-programmet.

Trønderavisa 20.07.2011

2010

Mariamusik

Mariamusik ble framført lørdag 4. desember i Vår Frue kirke, og søndag 5. desember i Orkdal kirke. Konserten ble framført i samarbeid med blandakoret Cantilena fra Orkdal.

Hanne Krogh og Tre Tenorer

Konsert med Hanne Krogh og Tre Tenorer ble avholdt i Vår Frue Kirke onsdag 24. november.

Konsert i Vestervig kirke, Danmark

Søndag 29. august ble det avholdt konsert i Vestervig kirke, Danmark, sammen med Vestervig kammerkor. Det ble fremført musikk av Anders Arrebo tonesatt av komponist og domkantor Petra Bjørkhaug.

Foto: Unni Ulltveit

2009

Julekantaten “I DENNE SØTE JULETID”

Julekantaten “I denne søte juletid” av Arne Dagsvik ble fremført sammen med Byneset Songlag og solister/musikere. Konsertene ble fremført i Byåsen kirke fredag 11. desember, og Vår Frue kirke søndag 13. desember.

Hanne Krogh og Tre Tenorer

Hanne Krogh gjorde en ny og storslagen vri når hun i år reiste på juleturne med tre av landets fremste tenorer. Chorus ble invitert til å delta på konserten, som ble fremført i en fullsatt Vår Frue kirke mandag 30. november.

Tenorene var: Thomas Ruud, Nils Harald Sødal og Marius Roth Christensen.

Händels “MESSIAS”

Händels “Messias” var et samarbeidsprosjekt mellom Chorus, Cantilena, unge musikere fra Lørdagsskolens Kammerorkester Trondheim (TKK) og profesjonelle musikere.

Konsertene ble fremført i Orkdal kirke og Lademoen kirke i november.

Solister var Hilde Gjermundsen (sopran), Maria Stattin (alt), Marius Berg (tenor) og Håvard Stensvold (bass). Dirigent var Sven Olav Lyngstad.

Folkemusikkmessa “I VÄLSIGNAN OCH FRÖJD”

Folkemusikkmessa “I VÄLSIGNAN OCH FRÖJD” ble fremført i Nidarosdomen i mars.

Dette var et samarbeidsprosjekt med Byneset Songlag, og musikerne Sturla Eide og Andreas Aase. I tillegg medvirket fløytisten Heidrun Bae Saltvik, og fiolinisten Hanne Lilleberg.

Musikken som ble fremført tar utgangspunkt i svenske folkemelodier, og teksten har forankring i Bibelens lignelse om den bortkomne sønn. Messa er en flott kombinasjon av musikk, tekst, solist- og korsatser.