Konserter

Musikken vår spenner over et vidt spekter, fra kirkemusikk til lett folkemusikk og viser, og fra eldre musikk til samtidsmusikk. En god del musikk er ved flere anledninger blitt skrevet spesielt til Chorus.

KOMMENDE KONSERTER

TIDLIGERE KONSERTER

FØRJULSTONER: Julekonsert med VIVA, 9. desember

Søndag, 9. desember kl. 19.00 ble det nydelige førjulstoner da vi hadde konsert sammen med damekoret VIVA i Øysteinsalen i Erkebispegården.


A Magical Moment med Hanne Krogh, Johnny Logan, Thomas Ruud og Chorus

Hanne Krogh, Johnny Logan og Thomas Ruud skapte magiske øyeblikk sammen med oss på første julekonsert til Hannes juleturne i fullsatt Olavshallen søndag 25. november.

Sjekk også Hanne Kroghs webside.


Kortur til Tyskland med konserter i Bad Oldesloe og Hamburg

Chorus og musikerne John Pål Inderberg (saksofon) og Petra Bjørkhaug (orgel/klaver) dro til Hamburg-området og fremførte norsk musikk i Bad Oldesloe og Hamburg den 06. og 07. oktober. Vi sang stykker av Petra Bjørkhaugs Arrebo-fortoning og stykker av Trondheimskomponister Odd Johan Overøye og Frode Fjellheim, i tillegg til Grieg og norske folketoner samt at vi deltok i gudstjeneste i Domen i Ratzeburg.


10. juni 2018 i Nidarosdomen: "Vi sjunge nu med glede"

"Vi sjunge nu med glede" - Chorus, Nidarosdomens jentekor mfl. fremførte Petra Bjørkhaugs fortoning av Anders Arrebos Davidssalmene

26. april 2018: Duke Ellington - Utdrag fra Sacred Concerts

Chorus sang utdrag fra Duke Ellingtons "Sacred concerts" i Vår Frue kirke 26. april kl. 20.00.

CHORUS, dir.Randi Lundemo
Studenter fra jazzlinja på NTNU:
Vilde Aakre Lie, vokal
Håvard Aufles, piano
Andreas Svabø, bass
Åsmund Mattias Smidt, slagverk


Chorus har tidligere fremført Høybye/Pedersens Sacred concert-arrangement for storband, kor og solist sammen med Storyville storband i Moide domkirke i forbindelse med Molde internasjonale jazzfestival.


Denne gangen ønsket vi et samarbeid med unge og dynamiske musikere fra jazzlinja på NTNU, som kunne ivareta den improvisasjonsbaserte tradisjonen i denne musikken.
Koret sang Høybye/Pedersens arrangement med spennende og utfordrende harmonikk, og de unge og dyktige musikerne fikk gode muligheter til å boltre seg i lengre partier med improvisasjon.

Konserten ble støttet av Trondheim Kommune.


Julekonsert og korkafè: Byåsen songlag, Tillerblæsen og Chorus

Byåsen sangkor arrangerte julekonsert 2017 i Byåsen kirke med Tillerblæsen og Chorus som gjester.

Dørene ble åpnet tirsdag, 05. desember kl. 18.15 til korkafè, og konserten begynte kl. 19.00.


23. april 2017: Vårkonsert med lave skuldre

Chorus inviterte til vårkonsert med lave skuldre der koret med musikere presenterer variert repertoar, både lokalt og internasjonalt. Repertoaret spenner fra Tre små kinesere, via Ellingtons «Sacred concert» til Eric Whitacres vakre «Sleep». Trondheimskomponist Odd Johan Overøye bidro med flere komposisjoner og arrangementer på konserten.


Dirigent: Randi Flåøien Lundemo
Saxofon: Svein Tore Werstad
Piano: Eivind Rygh Seljebø

Tid: 23.04.2017 kl. 14.00
Sted: Rådhussalen, Hovedbiblioteket


Julekonsert med Viva og Chorus

Chorus og damekoret Viva gjennomførte en stemningsfull og hyggelig adventskonsert søndag 4.desember kl. 19.30 i Vår Frue kirke i Trondheim. Konserten hadde fått tittelen "Ventetid".

I tillegg til at korene hadde sitt eget julerepertoar, hadde de invitert med seg Håkan Henriksen på bass og fortelleren Hege Merakerås. Håkan har sitt daglige virke i Trondheim Symfoniorkester. Han er en allsidig musiker som spiller med mange ensembler. Hege Merakerås lever av "Den gode historen" og har som jobb å bruke muntlig historiefortelling som uttrykksform.


Hanne Krogh og tenorer

For 8. gang stilte Chorus da Hanne, tenorer og trompetist besøkte Trondheim og Vår Frue kirke lørdag 26.11 kl. 18.30.


Johannes Brahms - Ein deutsches Requiem

Chorus, Byåsen sangkor og Kristiansund kammerkor har samarbeidet i år om å fremføre Johannes Brahms Ein Deutsches Requiem. Konsertene ble holdt på Sunndalsøra 8. oktober (Sunndal Kulturhus) og i London 22. oktober (Southwark Cathedral). Korene samarbeidet sist i 2013 da vi fremførte samme verk i Lademoen kirke i Trondheim og under KKKK-festivalen (Kristiansund kirkekunst- og kulturfestival) i Molde domkirke og Kirkelandet kirke i Kristiansund.
Brahms requiem ble ikke laget som sørgemusikk, men som trøst for de som lider i savnet av de døde. Dette vises allerede i valget av innledningstekst, "Salige er de som sørger". Verket skiller seg således fra andre tradisjonelle requiem.

I London deltok korene også på gudstjeneste søndag 23. oktober i Methodist Central hall. Gudstjenesten ble etterfulgt av en liten konsert hvor korene opptrådt hver for seg med sitt eget repertoar. Chorus fremførte musikk av Trondheimskomponistene Kim André Arnesen, Petra Bjørkhaug, Frode Fjellheim og Odd Johan Overøye.

Lenker:

Sunndal Kulturhus: http://www.filmweb.no/sunndalkino/incoming/article1292579.ece

Southwark Cathedral: http://cathedral.southwark.anglican.org/

Methodist Central Hall Westminster: http://www.c-h-w.com/


Hanne Krogh: World of Music

Fulle hus, stormende jubel og fantastiske tilbakemeldinger, både fra publikum og presse, fulgte da showet "World of Music" hadde premiere sist sommer. I år har Hanne Krogh klart å samle stjernelaget med gullstrupen Helene Bøksle, souldronningen Marianne Antonsen og hennes internasjonal stjernetenorer for en aller siste turne. Chorus var også med når denne unike samlingen artister kom til Olavshallen 4. mars.


I denne søte juletid

Søndag 06.12 kl. 19.30
Vår Frue kirke, Trondheim

Konserten hadde to avdelinger. I første avdeling presenterte Chorus kormusikk av komponister med sterk tilknytning til Trondheim:
• Kim André Arnesen
• Odd Johan Overøye
• Fredrik Sixteen (tidligere domkantor i Nidarosdomen)
Alle tre har de senere årene markert seg som dyktige korkomponister med bestillingverk og utgivelser både i inn- og utland. Denne avdelingen blir avsluttet med urfremføring av en komposisjon Chorus har fått skrevet av Kim André Arnesen: The Lamb (tekst William Blake).

I andre avdeling presenterte vi Arne Dagsviks kjente og kjære julekantate "I denne søte juletid" for kor, orkester og solister. Kantaten ble i sin tid skrevet for Chorus og urfremført i 1991, den gang med Harald Bjørkøy som dirigent. Han er denne gangen med som tenorsolist på kantaten.


Takk til Trondheim kommune for økonomisk støtte til konserten!


O helga natt

Onsdag 25.11 kl. 18.30
Vår Frue kirke, Trondheim

For sjette gang var Chorus med som lokalt kor når Hanne Krogh og tre tenorer kommer til Vår Frue kirke.


Hjertemedisin - Trønderviser med langtidsvirkning

Lørdag 25. april inntok Chorus med musikere Theatercaféen på Trøndelag teater til en intim-forestilling med kjente og kjære trønder-sanger fra 1940-tallet og fram til i dag.
Musikken er skrevet/fremført av kjente artister som Otto Nielsen, Åge Aleksandersen, Knutsen & Ludvigsen og Tre Små Kinesere. Konserten var i kabaret-form, uhøytidelig og med "løs snipp". Men selv om rammen var uhøytidelig, fremførte vi kor-arrangement av høy kvalitet, skrevet av bl.a. Odd Johan Overøye og Brynjar Sonstad. Odd Johan Overøye ledet også et lite tremanns-band vi hadde med oss for anledningen.

Julekonsert i Byåsen kirke

Chorus deltok på Byåsen sangkor sin julekonsert i Byåsen kirke tirsdag 02.12 kl. 19.00.

Det ble en fin årsavslutning med julestemning for oss.
http://www.byasensangkor.no/julekonsert-i-byasen-kirke-3/

Konserttur til Tyskland

10. - 13. oktober 2014 reiste vi til Nord-Tyskland hvor vi holdt to konserter i hhv. Jever og Horumersiel. Med oss hadde vi musikerne John Pål Inderberg (saksofon) og Petra Bjørkhaug (orgel/klaver).

Musikken vi presenterte på konsertene var i all hovedsak skrevet av de tre komponistene Petra Bjørkhaug, Odd Johan Overøye og Frode Fjellheim, alle tre bosatt i Trondheim. Vi valgte bevisst å presentere samtidsmusikk fra hjembyen vår i denne sammenhengen. I tillegg fremførte vi korklassikere av Grieg og Nystedt samt noe folkemusikk.


Turen og konsertene har vært en stor opplevelse og suksess. Mer info og bilder kommer!


Sommerkonsert i Rådhussalen, 12.06. kl. 20.00

Chorus laget en sommerkonsert med litt uhøytidelig og lett repertoar som passet en lys junikveld.
Denne konserten var i likhet med konserten vi hadde i Vår Frue kirke 26.april, et ledd i forberedelsene til en konserttur til Tyskland i oktober-14, der vi skal presentere både et kirkelig og et verdslig repertoar.
I begge konsertprogrammene legger vi vekt på å presentere musikk av nålevende Trondheimskomponister.
I denne konserten gjelder det særlig Odd Johan Overøye. Vi vil synge både noen av hans komposisjoner for kor og hans arrangement av kjente Trondheimsviser som ble skrevet spesielt til 1000-årssjubileet i 1997.
I tillegg har vi med musikk av andre sentrale norske korkomponsiter - og arrangører, bl.a. Arne Dagsvik, som nettopp har mottatt Harstad kommunes kulturpris, bl.a. for sin store innsats nettopp som korkomponist/-arrangør. Noen svenske perler av Taube og Ferlin får vi også plass til. Vi markerer i tillegg Prøysen-jubileet ved å ha med noen mindre kjente Prøysensanger, og vi krydrer programmet med flere humoristiske Prøysen-tekster, bl.a. fra "Unger er rare".
Som musikalsk akkompagnement bruker vi denne gangen egne krefter i koret på piano og gitar.
Konserten ble støttet av Trondheim Kommune.


Vårkonsert 2014

Vårkonserten fant sted lørdag 26.04. kl.18.00 i Vår Frue kirke.
Vi hadde gleden av å musisere sammen med Jon Pål Inderberg og Petra Bjørkhaug.


Folketoner i juletiden

For andre gang gjennomførte vi prosjektet "Folketoner i juletiden" med Sturla Eide (fele), Andreas Aase (gitar) og Petra Bjørkhaug (orgel), søndag 8. desember i Vår Frue kirke kl. 20.00


Hanne Krogh og tre tenorer - og Chorus

Hanne Krogh og tre tenorer kom til Trondheim lørdag 23. november kl. 18.30.


Johannes Brahms: Ein deutsches Requiem

16.06.2013 kl. 17.00 fremførte Byåsen Sangkor, Chorus og Kristiansund Kammerkor Ein deutsches Requiem av Johannes Brahms i Lademoen kirke.

Solister: Hilde Gjermundsen (sopran), Håvard Stensvold (bariton); Margaret Rensvik og Petra Bjørkhaug (piano).

Dirigent: Peder A. Rensvik

Konserten ble fremført med Kristiansund kammerorkester i Molde 14.09. og i Kristiansund 15.09. i forbindelse med kkkk-festivalen.Folketoner i juletiden

Urframføring!

Chorus har som mål å fremføre ny musikk, og vi er stolte av framføreingen av et helt nytt programm med Folketoner i juletiden. Inspirert av det svenske konseptet "Jul i folkton", fremførte Chorus kjente og ukjente norske julefolketoner 9. desember kl. 20.00 i Vår frue kirke - i velklingende samarbeid med Sturla Eide (fele), Andreas Aase (gitar) og Petra Bjørkhaug (orgel).

Folketoner i juletiden kommer vel til å bli en tradisjon...


Førjulskonsert: Hanne Krogh og Tre Tenorer (og Chorus)

Også i 2012 går Hanne Krogh og Tre Tenorer på juleturne, og Trondheimskonserten ble akkompagniert av Chorus.
Konserten fant sted den 24.11. kl. 18:30 i Vår frue kirke med ekstra konsert kl. 21:00.


Høstkonsert på Inderøy

Chorus holdt høstkonsert i forbindelse med kortur til Inderøy. Konserten fant sted på lørdag, 29. september kl. 16.30 i Sakshaug kyrkje. Repertoaret bestod av musikk av Duke Ellington, Gabriel Faure, Javier Busto, Henning Sommerro og flere.


Sommerkonsert 2012

Vår sommerkonsert fant sted torsdag 21. juni kl.20.00 i Vår Frue kirke.
Programmet var variert og bestod av musikk av Musikk av Faure, Ellington, Busto m. fl.

Vi hadde med oss
Damekoret Hedda, dir. Bjørn Sigurd Skjelbred
K
nut Størdal, piano
Martin Smidt, slagverk
Espen Meisfjord, bass

Tusen takk for at dere bidro til en fin og sommerlig konsert!


Konsert under korvake 2012: I Østen stiger solen opp

Chorus deltok på korvake 9.-10. mars 2012 "Damer i Domen - Herrer til Himmels".
Til sammen var det 500 deltakere, det var masse fine konserter og workshop.

Chorus virket med på konserten I Østen stiger solen opp, 10. mars 14.30.


Hanne Krogh og Tre Tenorer

Juleturne 2011 med konsert i Vår Frue kirke 23.11.2011. En flott førjulskonsert som alltid.


Sacred Concert II

Under Moldejazz 17. juli 2011 deltok Chorus sammen med Storyville Storband med Duke Ellingtons "Sacred Concert II" i Molde domkirke.

Omtale i Trønderavisa 20.07.2011 etter kirkekonsert i Molde Domkirke i forbindelse med Moldejazz 2011:

"Trondheimskoret Chorus imponerte med tette klanger og ultradynamikk sammen med Storyville Storband i Duke Ellingtons "Sacred Concert". Den beste versjonen jeg noen gang har hørt. Et glimrende eksempel på bredden i festival-programmet."Mariamusik

Mariamusik ble framført lørdag 04.12.2010 i Vår Frue kirke, og søndag 05.12.2010 i Orkdal kirke. Konserten ble framført i samarbeid med blandakoret Cantilena fra Orkdal.


Konsert med Hanne Krogh i Vår Frue kirke

Konsert med Hanne Krogh og Tre Tenorer ble avholdt i Vår Frue Kirke onsdag 24. november 2010.


Konsert i Vestervig kirke, Danmark

Foto: Unni Ulltveit

Søndag 29.08.2010 ble det avholdt konsert i Vestervig kirke, Danmark, sammen med Vestervig kammerkor. Det ble fremført musikk av Anders Arrebo tonesatt av komponist og domkantor Petra Bjørkhaug.


Julekantaten "I DENNE SØTE JULETID"

Julekantaten "I denne søte juletid" av Arne Dagsvik ble fremført sammen med Byneset Songlag og solister/musikere. Konsertene ble fremført i Byåsen kirke fredag 11.12.2009, og Vår Frue kirke søndag 13.12.2009.


Konsert med Hanne Krogh og 3 tenorer

Hanne Krogh gjorde en ny og storslagen vri når hun i år reiste på juleturne med tre av landets fremste tenorer. Chorus ble invitert til å delta på konserten, som ble fremført i en fullsatt Vår Frue kirke mandag 30.11.2009.Tenorene var: Thomas Ruud, Nils Harald Sødal og Marius Roth Christensen.


Händels "MESSIAS"

Händels "Messias" var et samarbeidsprosjekt mellom Chorus, Cantilena, unge musikere fra Lørdagsskolens Kammerorkester Trondheim (TKK) og profesjonelle musikere. Konsertene ble fremført i Orkdal kirke og Lademoen kirke i november 2009. Solister var Hilde Gjermundsen (sopran), Maria Stattin (alt), Marius Berg (tenor) og Håvard Stensvold (bass). Dirigent var Sven Olav Lyngstad.


Folkemusikkmessa "I VÄLSIGNAN OCH FRÖJD"

Folkemusikkmessa "I VÄLSIGNAN OCH FRÖJD" ble fremført i Nidarosdomen i mars 2009.

Dette var et samarbeidsprosjekt med Byneset Songlag, og musikerne Sturla Eide og Andreas Aase. I tillegg medvirket fløytisten Heidrun Bae Saltvik, og fiolinisten Hanne Lilleberg. Musikken som ble fremført tar utgangspunkt i svenske folkemelodier, og teksten har forankring i Bibelens lignelse om den bortkomne sønn. Messa er en flott kombinasjon av musikk, tekst, solist- og korsatser.


Vil du vite mer?

For informasjon om tidligere aktiviteter, les Årsmeldinger under Organisasjon i menyen øverst til venstre.

For informasjon om Chorus, kontakter du oss via høyremenyen.

Utviklet av Imaker as